Päivitetty: 13.08.2016

 Ruoka omasta keittiöstä

Vantaan steinerkoulussa ruoka tehdään alusta loppuun asti itse koulun omassa keittiössä, sillä laadukas ravinto on terveen kasvun perusta. Koulun keittiön kolme työntekijää valmistavat päivittäin lähes 300 annosta, joista n. 50 on kasvisruokaa. Tarjolla on myös oman keittiön tuoretta leipää noin kaksi kertaa viikossa. Ruoan valmistuksessa pyritään käyttämään mahdollisimman paljon luomutuotteita, lisäaineita vältetään ja erikoisruokavalioita otetaan huomioon laajasti. Ruokatarpeita tilataan suoraan pientiloilta.

Kasvisruokaa on tarjolla joka päivä kasvisruokavaliosta
ilmoittaneille. Terveydelliset erityisruokavaliot ilmoitetaan
keittiölle terveydenhoitajan kautta. Erityisesti yksilöllistä erikoisruokavaliota noudattavien lasten ollessa poissa koulusta, on tärkeä ilmoittaa asiasta myös keittiölle, ettei heidän tarvitse tehdä annoksia turhaan.

Ruokalista:

Edellinen viikko  Seuraava viikko


Viikko 33:


Maanantai:nakkirisotto
kasvisrisotto
raaste/salaatti

Tiistai:uunikala
kasvisgranaatti
perunat
salaatti
Keskiviikko:puuro, marjakeitto
leikkele/juusto
Torstai:jauheliha-makaronilaatikko
kasvis-makaronilaatikko
salaatti
Perjantai:hernekeitto
linssikeitto
sämpylä/leipä

ruokala vihanneskori.jpg

Ruoan valmistuksessa pyritään käyttämään mahdollisimman paljon luomutuotteita, lisäaineita vältetään ja erikoisruokavalioita otetaan huomioon laajasti. Koulumme on toisella portaalla Portaat Luomuun-ohjelmassa. Koulun lähipellolla viljelee biodynaamista ruokaa Herttoniemen ruokaosuuskunta , joka järjesti 8.11. 2013 koulullamme Christin Boggsin blogissa kuvatun workshopin viljelijöille.