Päivitetty: 23.08.2017

Uudet oppilaat ovat tervetulleita kouluumme!

Ilmoittautumiset ja tiedustelut oppilaspaikan hakemisesta voi tehdä toimistoon sähköpostiin toimisto@vantaansteinerkoulu.fi

Koulun  erilaisiin tapahtumiin ja opetukseen voi tulla tutustumaan muulloinkin erikseen sovittavana ajankohtana.

Ensimmäiselle luokalle tullaan ”jonon” kautta. Vanhemmat voivat hyvissä ajoin liittyä kouluyhdistyksen jäseniksi ja ilmoittaa lapsensa odottamaan koulupaikkaa. Jonopaikkaa kannattaa kysyä myöhemminkin, jo lähellä koulun alkua, sillä tilanteet ja jonon pituus vaihtelevat.

piirros meidan luokka.jpg

Muille luokille oppilaita otetaan, jos opetusryhmässä on tilaa. Koulun vaihtamisessa on tarkoin otettava huomioon se, onko koulunvaihto oppilaan edun mukaista. Vastaanottavan luokan opettaja hoitaa prosessia yhdessä oppilashuoltoryhmän kanssa. Vaihtaminen voi onnistua myös kesken kouluvuoden.

Muista steinerkouluista tulevia oppilaita otetaan koulumme oppilaiksi joka vuosi mm. perheiden muuton takia. Koulun vaihtaminen steinerkoulusta toiseen on yleensä yksinkertainen ja selkeä prosessi. Tätä periaatetta noudatetaan yleisesti koko maailman steinerkoululiikkeessä.

Lukioon, eli koulumme luokille 10-13 oppilaat valittiin 2015 ensimmäistä kertaa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi. Muille kuin 1.lukioluokalle  lukiopaikkoja voidaan  lähettämällä tiedustelu suoraan koululle opiskelijaksi@vantaansteinerkoulu.fi.

Kouluuntulohaastattelu järjestetään kaikille hakijoille ja heidän huoltajilleen. Se on tärkeä osa oppilaaksiottamista.

Steinerkouluun voi vaihtaa myös peruskoulusta, jos se on lapsen tai nuoren edun mukaista. Voit kysellä mahdollisesti vapaita paikkoja koulun toimistosta tai ilmoittaa lapsen jonoon. Alkavalla 7.luokalla on vapaita oppilaspaikkoja. Jopa abiturienttiluokalle voi tulla uutena preppaamaan yo-kirjoituksiin.

Tuusulassa on steinerpäiväkoti Pohjantähti

Järvenpäästä löytyy steinerpäiväkoti Pikkukarhu