Päivitetty: 17.06.2017

Minne hakea steinerkoulun jälkeen?

Ylioppilas tai abiturientti

Yliopistojen ja korkeakoulujen yhteishaku
Voit hakea korkeintaan osalle korkeakoulu- tai yliopistolinjoja 6.9. klo 8.00 – 20.9.2017 klo 15.00 Ilman yo-todistusta ei yliopistoon voi hakea.

Lisäksi lukion päättötodistuksen saava opiskelija

opintopolku.fi kevään yhteishaussa korkeintaan viiteen tai syksyn yhteishaussa yhdelle ammattikoulun yo-linjalle.

Käy lisäksi hakutoiveissa olevan opiskelupaikan nettisivuilla tarkistamassa liittyykö oppilashakuun esimerkiksi ennakkotehtäviä.

Perusopetuksen päättötodistuksen saava opiskelija

Voit käydä 12-vuotisen steinerkoulun loppuun, tällöin haet omaan kouluun yhteishaussa ja laitat sen 1. vaihtoehdoksi tai hakea esim. ammattikouluun tai muuhun erityislukioon:

opintopolku.fi
korkeintaan viidelle ammattikoululinjalle kevään yhteishaussa. Jos haet muualle lukioon, tarkista hakutoivekoulun nettisivuilta, pitääkö kouluun lähettää esim. ainevalintakortti tai ennakkotehtäviä ja mihin päivään mennessä ne on lähetettävä.

oppisopimus.net
tietoja oppisopimuskoulutuksesta.

Perusopetuksen päättötodistusta korottamaan haluava opiskelija voi pyrkiä oman kotikuntansa järjestämään lisäopetukseen.

Muita hyödyllisiä linkkejä:

Entä jos ei hae minnekään koulun päätyttyä?

paattotyo junaasema 12lk.jpg

TulevaisuusBG.jpg

Tulevaisuus- niminen valokuva Bianca Gauffinin. Lisää Biancan kuvia löytyy kuvagalleriasta nimellä vanhojen loistetta.

Koulumme entinen oppilas valittiin Helsingin yliopiston kuukauden humanistiksi syksyllä 2011.

Nuorisoeurytmiaprojektista What moves you? on tehty filmi, jota esitettiin Saksan ja Sveitsin elokuvateattereissä syksyllä 2013.

Muuta tietoa ohjauksesta