Päivitetty: 18.11.2015

Maailmassa on jo noin 1 000 steinerkoulua. Steinerkouluja löytyy Etelämannerta lukuun ottamatta joka mantereelta ja steinerkoululainen voi periaatteessa lähteä vaihtoon mihin tahansa näistä kouluista. Vaihtoehtoja siis riittää!

Suositeltavin ajankohta lähteä vaihto-oppilaaksi on koulun 11. luokka. Opiskelijoitamme on ollut vaihdossa mm. Saksassa ja Ruotsissa ja oleskeluaika on vaihdellut muutamasta kuukaudesta kokonaiseen vuoteen. Koulumme on vastaavasti saanut ulkomaisia vaihto-opiskelijoita mm. Japanista ja Saksasta.

Vaihto-oppilaana ulkomaisessa  steinerkoulussa suoritetut opinnot luetaan koulussamme korvaaviksi opinnoiksi, joten lukio-opintojen kokonaiskesto ei pitene vaihdon vuoksi.

Kuva 12.luokan leirikoulusta Barcelonassa, sivun muutkin kuvat eri leirikoulumatkoilta.

Palmujenalla.JPG

lukio lapissa leirikoulu telttailua net.jpglukio leirikoulu Sierra Nevadan vuoristossa netti.jpg