Ruoka omasta keittiöstä

Vantaan steinerkoulussa ruoka tehdään itse koulun omassa keittiössä, sillä laadukas ravinto on terveen kasvun perusta. Koulun keittiön kolme työntekijää valmistavat päivittäin 300 annosta, joista n. 50 on kasvisruokaa. Tarjolla on myös oman keittiön tuoretta leipää yksi - kaksi kertaa viikossa. Ruoan valmistuksessa pyritään käyttämään mahdollisimman paljon luomutuotteita, lisäaineita vältetään ja erikoisruokavalioita otetaan huomioon laajasti. Ruokatarpeita tilataan mahdollisuuksien mukaan suoraan pientiloilta.

Kasvisruokaa on tarjolla joka päivä kasvisruokavaliosta
ilmoittaneille. Terveydelliset erityisruokavaliot ilmoitetaan
keittiölle terveydenhoitajan kautta. Erityisesti yksilöllistä erikoisruokavaliota noudattavien lasten ollessa poissa koulusta, on tärkeä ilmoittaa asiasta myös keittiölle, ettei annoksia valmisteta turhaan.

Ruoan valmistuksessa pyritään käyttämään mahdollisimman paljon luomutuotteita, lisäaineita vältetään ja erikoisruokavalioita otetaan huomioon laajasti. Koulumme on kolmannella portaalla Portaat Luomuun-ohjelmassa. Koulun lähipellolla viljelee biodynaamista ruokaa Herttoniemen ruokaosuuskunta , joka esimerkiksi järjesti koulullamme Christin Boggsin blogissa kuvatun workshopin viljelijöille.