Ruoka omasta keittiöstä

Vantaan steinerkoulussa ruoka tehdään itse koulun omassa keittiössä, sillä laadukas ravinto on terveen kasvun perusta. Ruoan valmistuksessa pyritään käyttämään mahdollisimman paljon luomutuotteita, lisäaineita vältetään ja erikoisruokavalioita otetaan huomioon laajasti. Ruokatarpeita tilataan mahdollisuuksien mukaan suoraan pientiloilta.

Kasvisruokaa on tarjolla joka päivä kasvisruokavaliosta
ilmoittaneille. Terveydelliset erityisruokavaliot ilmoitetaan
keittiölle terveydenhoitajan kautta. Erityisesti yksilöllistä erikoisruokavaliota noudattavien lasten ollessa poissa koulusta, on tärkeä ilmoittaa asiasta myös keittiölle, ettei annoksia valmisteta turhaan.

Ruokalista vko 50:

Ma

Nakkikeitto/kasvismakkarakeitto

Leipä, leikkele, hedelmä

Ti

Tonnikala-tortillavuoka/kasvis-tortillavuoka

Salaatti

Ke

Riisipuuro + kaneli-sokeri

Leikkele, hedelmä

To

JOULUATERIA

Pe

Makarooni-jauhelihapata/soijarouhe-makaroonipata

Salaatti

Ruoan valmistuksessa pyritään käyttämään mahdollisimman paljon luomutuotteita, lisäaineita vältetään ja erikoisruokavalioita otetaan huomioon laajasti. Koulumme on kolmannella portaalla Portaat Luomuun-ohjelmassa. Koulun lähipellolla viljelee luomuruokaa Herttoniemen ruokaosuuskunta. Herttoniemen ruokaosuuskunta on tärkeä yhteistyökumppani koulullemme.