Kieliä ja kansainvälisyyttä lukiossa
Koulussamme opiskellaan vieraita kieliä heti ensimmäiseltä luokalta alkaen. Kielitaidon karttuessa koulu myös pyrkii tarjoamaan mahdollisuuksia käyttää kieltä aidoissa yhteyksissä.
Vaihtoehtona koko maailma
Steinerkoulusta kannattaa lähteä vaihto-oppilaaksi. Eri puolilla maailmaa toimii yli 1000 steinerkoulua. Steinerkouluja löytyy Etelämannerta lukuun ottamatta joka mantereelta.
Koululiike on kansainvälinen. Paikallisista lainsäädännöistä ja omista kehityssuunnista huolimatta steinerkoulujen opetussuunnitelmat ovat perusperiaatteiltaan siinä määrin yhteneväiset, että opiskelija voi vaihto-oppilasvuoden jälkeen palata takaisin omalle luokalleen. Vaihto-oppilaana olo ei pidennä lukio-opintoja ja kokemukset ovat vuodesta toiseen olleet lähes poikkeuksetta hyvät. Koulussamme suosituin kohdemaa vaihtoon lähtijöillä on ollut Saksa. Koulumme on vastaavasti saanut ulkomaisia vaihto-opiskelijoita muun muassa Japanista ja Saksasta.
Abiluokan Roosa Röppänen muistelee mielellään vaihto-oppilasaikaansa Saksassa. Vuoden 2011 alussa hän lensi Bremeniin. Ensin saksalaisen isäntäperheen kohtaaminen jännitti, mutta kaikki meni kuitenkin hienosti. Roosa kävi lukiota Freie Waldorfschule Oldenburgissa, sai paljon arvokkaita ystävyyssuhteita ja kielitaito parani.
Lukiossamme suositaan myös erilaisia kansainvälisiä projekteja. Aiempia EU:n tukemia Comenius-projekteja ovat seuranneet pitkän matematiikan lukijoiden suosima luonnontiede-leiri Sveitsissä Cern-tiedekeskuksessa sekä ympäri maailmaa steinerkoulun lukion päättöluokkalaisia yhteen kokoavat yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja kulttuuriin liittyviä teemoja sisältävät Connect Conference -tapahtumat Sveitsissä.
Koko lukion päättöluokka syventää käsiteltyjä historian, arkkitehtuurin ja kuvataiteen teemoja myös noin viikon ajan kulttuurihistorian leirillä jossain valitsemassaan kohteessa. Luokat ovat käyneet muun muassa Egyptissä, Roomassa, Ateenassa, Prahassa, Barcelonassa ja Pariisissa.