Uudet oppilaat ovat tervetulleita kouluumme!

Ilmoittautumiset ja tiedustelut esi- ja perusopetuksen oppilaspaikoista voi lähettää koulumme toimistoon toimisto@vantaansteinerkoulu.fi

Kouluumme voi tulla tutustumaan esimerkiksi tammikuussa järjestettävänä Avointen ovien -päivänä tai muulloin erikseen sovittavana ajankohtana.

Ensimmäiselle luokalle tullaan ”jonottamalla". Vanhemmat liittyvät kouluyhdistyksen jäseniksi ja ilmoittavat lapsensa odottamaan koulupaikkaa. Ilmoittautumisen voi tehdä missä tahansa lapsuuden vaiheessa, tilanteet ja jonon pituus vaihtelevat.

Muille luokille oppilaita otetaan, jos opetusryhmässä on tilaa. Koulun vaihtamisessa on tarkoin otettava huomioon se, onko koulunvaihto oppilaan edun mukaista. Vastaanottavan luokan opettaja hoitaa prosessia yhdessä oppilasvalintaryhmän kanssa. Vaihtaminen voi onnistua myös kesken kouluvuoden.

Muista steinerkouluista tulevia oppilaita otetaan koulumme oppilaiksi joka vuosi mm. perheiden muuton takia. Koulun vaihtaminen steinerkoulusta toiseen on yleensä yksinkertainen ja selkeä prosessi. Tätä periaatetta noudatetaan yleisesti koko maailman steinerkoululiikkeessä.

Koulumme lukioon haetaan yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi. Muiden kuin 1. lukioluokan paikkoja voi tiedustella osoitteesta opiskelijaksi@vantaansteinerkoulu.fi.

Kouluuntulohaastattelu järjestetään kaikille hakijoille ja heidän huoltajilleen. Se on tärkeä osa oppilaaksiottamista.

Hakulomake

* pakolliset kentät

Merkitkää tähän, haetteko paikkaa esi- vai perusopetuspaikkaa ja merkitkää luokka-aste

Steinerkouluun voi vaihtaa myös peruskoulusta, jos se on lapsen tai nuoren edun mukaista. Voitte tiedustella vapaita paikkoja koulun toimistosta tai ilmoittaa lapsenne jonoon.

Lähiseudulla steinerpedagogista varhaiskasvatusta tarjoavat:

Tuusulassa  steinerpäiväkoti Pohjantähti

Järvenpäässä steinerpäiväkoti Pikkukarhu