Ruoka omasta keittiöstä

Vantaan steinerkoulussa ruoka tehdään itse koulun omassa keittiössä, sillä laadukas ravinto on terveen kasvun perusta. Ruoan valmistuksessa pyritään käyttämään mahdollisimman paljon luomutuotteita, lisäaineita vältetään ja erikoisruokavalioita otetaan huomioon laajasti. Ruokatarpeita tilataan mahdollisuuksien mukaan suoraan pientiloilta.

Kasvisruokaa on tarjolla joka päivä kasvisruokavaliosta
ilmoittaneille. Terveydelliset erityisruokavaliot ilmoitetaan
keittiölle terveydenhoitajan kautta. Erityisesti yksilöllistä erikoisruokavaliota noudattavien lasten ollessa poissa koulusta, on tärkeä ilmoittaa asiasta myös keittiölle, ettei annoksia valmisteta turhaan.

Ruokalista vko 13: 29.3.-1.4.2021

Ruokalista nähtävissä myös koulun instagramissa!

HUOM. Terveisiä keittöltä!

Muutaman seuraavan viikon keittiö toimii vajaalla miehityksellä. Pyrimme valmistamaan ruoat edellämainityn listan mukaan, mutta edellämainityn syyn takia nopeatkin ruokalistamuutokset ovat mahdollisia.

Maanantai: Uunimakkara, perunasose, porkkanaraaste
Tiistai: Jauheliha-kaalilaatikko, Soijarouhe-kaalilaatikko, salaatti, raejuusto, puolukkasurvos
Keskiviikko: Kookos-kanakeitto, Kookos-kasviskeitto, leipä, leikkeleet, tuorepala
Torstai: Lohipihvit, falafelit, kermaviilikastike, salaatti, mangorahka
Perjantai: PÄÄSIÄISLOMA 2.4.-5.4.2021

Ruoan valmistuksessa pyritään käyttämään mahdollisimman paljon luomutuotteita, lisäaineita vältetään ja erikoisruokavalioita otetaan huomioon laajasti. Koulumme on kolmannella portaalla Portaat Luomuun-ohjelmassa. Koulun lähipellolla viljelee luomuruokaa Herttoniemen ruokaosuuskunta. Herttoniemen ruokaosuuskunta on tärkeä yhteistyökumppani koulullemme.