Ruoka omasta keittiöstä

Vantaan steinerkoulussa ruoka tehdään itse koulun omassa keittiössä, sillä laadukas ravinto on terveen kasvun perusta. Ruoan valmistuksessa pyritään käyttämään mahdollisimman paljon luomutuotteita, lisäaineita vältetään ja erikoisruokavalioita otetaan huomioon laajasti. Ruokatarpeita tilataan mahdollisuuksien mukaan suoraan pientiloilta.

Kasvisruokaa on tarjolla joka päivä kasvisruokavaliosta ilmoittaneille. Terveydelliset erityisruokavaliot ilmoitetaan keittiölle terveydenhoitajan kautta. Erityisesti yksilöllistä erikoisruokavaliota noudattavien lasten ollessa poissa koulusta, on tärkeä ilmoittaa asiasta myös keittiölle, ettei annoksia valmisteta turhaan.

Ruokalista kevät 2023

Ruoan valmistuksessa pyritään käyttämään mahdollisimman paljon luomutuotteita, lisäaineita vältetään ja erikoisruokavalioita otetaan huomioon laajasti. Koulumme on kolmannella portaalla Portaat Luomuun-ohjelmassa. Koulun lähipellolla viljelee luomuruokaa Herttoniemen ruokaosuuskunta. Herttoniemen ruokaosuuskunta on tärkeä yhteistyökumppani koulullemme.