Tervetuloa lukioon, jossa saat enemmän

Vantaan steinerkoulun lukio on luokkamuotoinen lukio, jossa opiskellaan valtakunnallisten pakollisten ja syventävien lukio-opintojen lisäksi steinerpedagogisia opintoja, kuten kuvataidetta, keramiikkaa, käsitöitä, draamaa, arkkitehtuuria, musiikkia ja eurytmiaa.

Lukio-opinnot on rytmitetty neljään vuoteen. Neljäntenä opiskeluvuonna valmistaudutaan tuleviin ylioppilaskirjoituksiin opiskelemalla kielten ja matematiikan syventäviä opintojaksoja sekä reaaliaineiden kertausjaksoja. Lukion suorittaminen kolmessa vuodessa on myös mahdollista.

Monipuolinen opintovalikoima takaa hyvät valmiudet jatkaa opiskelua yliopistossa, ammattikorkeakoulussa tai toisen asteen oppilaitoksissa.

Olemme mukana valtakunnallisessa yhteishaussa. Löydät meidät Opintopolku.fi -palvelusta hakusanoilla Vantaan steinerkoulu tai Vantaan steiner. Huomaa, että toimimme Helsingin Rudolf Steiner -koulun alla.
Vuonna 2022 pääsyvaatimuksena toimii perusopetuksen päättöarvioinnin keskiarvo, jossa lukuaineiden lisäksi huomioidaan taito- ja taideaineet. Keskiarvon tulee olla yli 7.3.

Vantaan steinerlukiossa on myös painotettu historian ja yhteiskuntatieteiden lukiolinja. Linjalla historian ja yhteiskuntaopin taitoja syvennetään monipuolisten opintojaksojen ja retkien avulla. Opintojen loppuvaiheessa tehdään johdantoseminaarin tasoinen tutkielma, josta saa erillisen todistuksen.  Painotetun opintokokonaisuuden laajuus on 20-30 opintopistettä.

Katso linjan esittely Opintomaailmasta

Lisätietoja lukiosta ja yhteishausta antavat opinto-ohjaaja Lotta Laitinen lotta.laitinen@vantaansteinerkoulu.fi ja apulaisrehtori Joonas Korhonen, 040-7552464, joonas.korhonen@vantaansteinerkoulu.fi

 

Voit hakea opintopolussa lukioon jatkuvassa haussa myös kesän 2024 aikana.  Tiedustelut: joonas.korhonen@vantaansteinerkoulu.fi

Katso lukion esittely uusimmasta Opintomaailmasta

 

Katso lukion esittelyvideo tästä!

 

Katso myös Anderssin ohjelma Vantaan steinerkoululta!

 

 

 

Lukion opetussuunnitelma Vantaan seudun steinerkoulun lukion opetussuunnitelma (1)

Lue kokemuksia Vantaan steinerlukiosta LOW_Satakieli_4_2019

Lisää kokemuksia Vantaan steinerlukiosta lukionumero

Mikä steinerkoulussa on sitten niin erilaista?

Ainakin nämä:

  • saat oman kotiluokan ja tutun kaveriporukan
  • sinulla on opettajia, jotka huomaavat ja välittävät, miten sinulla menee
  • pääset matkustamaan lukion kolmannella kulttuurihistorian leirille ulkomaille
  • saat pänttäämisen lomassa toimia leireillä ja tosielämässä työharjoitteluissa
  • voit valita päättötyön aiheen kaikista mahdollisista kiinnostavista asioista maailmassa.
  • voit lukea yhtaikaa kolmea pitkää kieltä, matematiikkaa ja reaaliaineiden syventäviä jaksoja.
  • sinulla on mahdollisuus tehdä paljon taidetta
  • voit osallistua pienissä opetusryhmissä ranskan tai saksan opetukseen, etäopetuksessa myös espanjaa ja venäjää tarjolla