Alina Tomnikov, Asa ja Juha Itkonen Vantaan steinerkoululla

Millä eväillä lukutaito paranee?

Päätimme yhdeksi tämän lukuvuoden teemaksi lukutaidon parantamisen. Tavoitteenamme on innostaa ja motivoida oppilaita lukemaan. Tänä vuonna kirjat saavat erityishuomiota.

Jokaiseen luokkaan oma kirjasto

Aiempaan tapaan koululla käy kerran viikossa kirjastoauto ja luokat vierailevat kirjastoissa. Tänä syksynä hankimme lisää hyllyjä, niin että niissäkin luokissa joista on puuttunut, on nyt oma luokkakirjasto. kiitos vanhemmille ja kustantajille, jotka ovat kiitettävästi lahjoittaneet koululle tieto- ja kertomakirjallisuutta. Ajatuksena on ollut tehdä kirjoihin tarttuminen mahdollisimman helpoksi.
Ensi viikolla yläkoululaiset ja lukiolaiset saavat teeman liittyen kirjailijavieraita. Alakoulun salissa on aina muutama paikka vapaana myös kiinnostuneille vanhemmille. Tervetuloa!
Tiistaina 10.10. klo 11.00 koulumme kasvatti ja näyttelijä Alina Tomnikov vierailee koulullamme Häntä haastattelee apulaisrehtori Joonas Korhonen aiheena Alinan esikoisromaani Hirviö kääntyy kylkiasentoon.

Keskiviikkona 11.10. klo 13 puolestaan vieraanamme on rap-muusikko Asa. Rap-musiikista, sanoittamisesta ja runoudesta häntä haastattelee historian opettaja Matti Koivu.


Torstaina 12.10. klo 11.00 vieraanamme on kirjailija Juha Itkonen. Häntä haastattelee niin ikään historian opettajamme Matti Koivu.

Ensi viikolla lukutaitoteema näkyy myös E -rakennuksessa. Oppilaat saavat osallistua “Ota kuva itsestäsi lukemassa kirjaa hassussa paikassa -haasteeseen. Lisäksi innokkain lukuviikko palkinto annetaan luokalle, jonka oppilaat lukevat eniten kirjoja viikon aikana.
Myös lukukoira Diego ottaa vastaan alaluokkien lukijoita perjantaina.

https://www.vantaansanomat.fi/paikalliset/6279630

Vantaan Sanomat ja Helsingin uutiset julkaisivat rehtori Jarno Paalasmaan näkemyksiä lukutaidon romahtamiseen liittyen. Jutussa kerrotaan sekä koulumme lukutaitoa tukevista toimista että vanhempien mahdollisuuksista tukea lukutaidon kehittymistä.