Esikoulupäivä alkaa yhteisessä aamupiirissä: lauluja, leikkejä, loruja, satuja ja tarinoita. Vapaalle leikille varataan myös aikaa. Jokaisella päivällä on oma teemansa, yhdessä joko maalataan, musisoidaan, tehdään käsitöitä, leivontaan, liikutaan tai retkeillään. Päiväjärjestyksessä noudatetaan valtakunnalliseen esiopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin perustuvaa opetussuunnitelmaa. Esikoulussa eletään vahvasti vuodenaikojen rytmissä ja niihin liittyvien juhlien kautta. Esiopetuksen opettajana toimii Paula Nieminen.
Esiopetusajan (klo 8.30-12.30) jälkeen 12.30-17.00 lapsilla on oikeus täydentävään varhaiskasvatukseen. Lähimmät steinerpedagogista varhaiskasvatusta tarjoavat päiväkodit ovat Tuusulassa steinerpäiväkoti Pohjantähti ja Järvenpäässä steinerpäiväkoti Pikkukarhu. Täydentävää varhaiskasvatusta voi kysellä myös kunnan päiväkodeista.

Mikäli lapsi ei käytä oikeuttaan esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen, on hänellä mahdollisuus olla eskareiden omassa luonto- ja ympäristökasvatuspainotteisessa kerhossa klo 12.30-17.00. Iltapäivätoiminta esiopetusajan ulkopuolella on maksullista (170€/kk). Kerhon vetäjänä toimii lastenhoitaja ja luonto-ohjaaja Minja Aho-Miettinen. Toiminta ei ole varhaiskasvatuslain tarkoittamaa varhaiskasvatusta.

Eskareiden kerhossa levätään, touhutaan ja leikitään sekä kodassa, ulkona ja sisällä. Kerho on maksullinen. Sekä esiopetus että kerhon toiminta on ulkoilu- ja luontopainotteista.